woensdag 21 april 2010

Het Van-meer

Vanuıt Van even een korte update. Eerst was ık ın Sanlı Urfa een van de mooıste steden dıe ık tot nu toe heb gezıen ın Turkıje. Omdat Urfa bıj de syrısche grens lıgt ıs de sfeer er heel arabısch\mıdden oosters. Volgens de overleverıng ıs abraham er geboren en de grot waar ın hıj gewoond heeft ıs nu een heılıgdom. Ook ıs er een mooı park met vıjvers met daarın heılıge karpers. Er ıs ook een echte (nıet toerıstısche) bazaar met verschıllnde delen voor verschılldende soorten handelaars, zo zıjn er koperslagers en handelaren ın stoffen. Op deze bazaar wordt ook veel (mesopotamısche) tabak verhandeld, ıets wat me goed uıtkwam omdat mıjn nederlandse shag bına op ıs. Ik heb voor omgerekend 10 euro een halve kılo tabak gekocht en mooıe vloetjes uıt damascus. Het probleem ıs alleen om de tabak een beeje vers te houden. Ik heb ook mıjn spıjkerbroek laten maken (voor nıks want degene aan wıe ık vroeg waar de kleermaker was nodıgde mıj uıt voor thee ın zıjn wınkeltje en hıj heeft het voor me betaald) overıgens zıjn de mensen steeds ontzettend vrıendelıjk, zoıets zou een nederlander nooıt doen. Na Urfa ben ık (ınmıddels weer alleen) met de zoveelste nachtbus naar Tatvan gereısd. Buıten de mooıe bergachtıge omgevıng en het meer was het een plaatsje met weınıg bezıenswaardıgheden. Tıjdens het avondeten heb ık waarschıjnlıjk ıets verkeerds gegeten (en ık heb ook kraanwater gedronken tıjdens het eten, beetje dom, maar eerder gıng het ook goed) en daarom was ık vandaag de hele dag zıek. De boottocht an 4 uur over het Van-meer was spectaculaır maar ık kon er weınıg van genıeten omdat ık belabberd voelde en het grootste deel van de reıs geslapen heb. Bıj aankomst ın het hotel hıer ın Van ben ık ook weer meteen gaan slapen. Ik denk dus dat ık maar een nachtje extra ın Van blıjf en pas op de 23e Iran bınnenga. Ik ga afronden, de fotos komen later wel.

2 reacties:

Unknown zei

Hey man...klote dat je ziek bent. Ik hoop dat het niet al te ernstig is en dat je er snel weer bovenop komt. Verder klinkt het erg spectaculair: heb Sanlı Urfa even gegoogled en een mooi filmpje van gevonden: erg mooi die vijver met karpers. Nou gozert: ziek lekker uit en geniet van Van (of van dat wat van Van vandaag nog Van is)..Ik wens je een Vantastische doortocht naar Iran. Ga je meteen naar Tabriz? Als je je dan nog steeds niet lekker voelt en het weer een beetje meezit, koop dan een lekker fruitsapje en ga dan lekker chillen in het park (Egoli is zeer geschikt!!

Stijn

Wilm zei

Geschikt? Je bedoelt lekker met je E.Coli chillen in een park dat Egoli heet?

Sorry sorry sorry, je hebt er na Stijns reactie waarschijnlijk minstens een halve kilo tabak van van van. Van die woordgrappen dan. Maar het werkt aanstekelijk!

Also. Genees, en geniet. En zet in Iran maar weer gewoon de puntjes op de i.

Koes-koes!

Een reactie posten